Фалафелите са просто вкусни, но обикновено се пържат много и могат да бъдат доста калорични! ⁣

Опитайте нашите лесни, печени, сладки чили фалафели, приготвени за минути за бърза и вкусна вечеря. ????⁣

Необходими съставки

* 1/2 ч.л. зехтин⁣
* 1/2 червен лук, нарязан на ситно⁣
* 1 консерва нахут, изплакнат и отцеден⁣
* 1 ч.л. смлян чесън⁣
* 1 ч.л. смесени подправки⁣
* 1 ч.л. смлян кимион⁣
* 1/2 ч.л. сол⁣
* 20 г обикновено брашно⁣
* Черен пипер⁣
* 1 с.л. Low-Cal Sweet Chilli Sauce



Начин на приготвяне
1. Загрейте фурната на 210C и постелете тава за печене с хартия за печене. ⁣
2. Загрейте зехтина в малък тиган на среден огън. Добавете лука и го гответе около 5 минути, или докато омекне и започне да покафенява (добавете малко вода, ако започне да залепва). Махнете от огъня и оставете да се охлади. ⁣
3. Поставете лука, нахута и останалите съставки в кухненски робот. Пулсирайте, докато сместа стане сравнително гладка, като спирате от време на време, за да изтъркате страните с шпатула. Искате да запазите малко текстура, но пастата трябва да може да се държи заедно.⁣
4. Разделете сместа на 10 равни части и оформете на кюфтета. Поставете на подготвената тава и пръскайте кюфтетата с 10 пръскания на нискокалорично олио. Гответе на горната рафтове на фурната за 20–25 минути, или докато станат златисто-кафяви.⁣

Сервирайте със свежа салата и екстра нискокалоричен сос сладко чили! Здравословно, нискокалорично и супер свежо!