
Фалафелите са просто вкусни, но обикновено се пържат много и могат да бъдат доста калорични!
Опитайте нашите лесни, печени, сладки чили фалафели, приготвени за минути за бърза и вкусна вечеря. ????
Необходими съставки
* 1/2 ч.л. зехтин
* 1/2 червен лук, нарязан на ситно
* 1 консерва нахут, изплакнат и отцеден
* 1 ч.л. смлян чесън
* 1 ч.л. смесени подправки
* 1 ч.л. смлян кимион
* 1/2 ч.л. сол
* 20 г обикновено брашно
* Черен пипер
* 1 с.л. Low-Cal Sweet Chilli Sauce
Начин на приготвяне
1. Загрейте фурната на 210C и постелете тава за печене с хартия за печене.
2. Загрейте зехтина в малък тиган на среден огън. Добавете лука и го гответе около 5 минути, или докато омекне и започне да покафенява (добавете малко вода, ако започне да залепва). Махнете от огъня и оставете да се охлади.
3. Поставете лука, нахута и останалите съставки в кухненски робот. Пулсирайте, докато сместа стане сравнително гладка, като спирате от време на време, за да изтъркате страните с шпатула. Искате да запазите малко текстура, но пастата трябва да може да се държи заедно.
4. Разделете сместа на 10 равни части и оформете на кюфтета. Поставете на подготвената тава и пръскайте кюфтетата с 10 пръскания на нискокалорично олио. Гответе на горната рафтове на фурната за 20–25 минути, или докато станат златисто-кафяви.
Сервирайте със свежа салата и екстра нискокалоричен сос сладко чили! Здравословно, нискокалорично и супер свежо!
Остевете коментар